Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Moldovei în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda

A A A

COVID-19 ISLANDA INTRODUCE CONTROALE TEMPORARE LA FRONTIERELE INTERNE ȘI CARANTINĂ TIMP DE 14 ZILE PENTRU TOATE PERSOANELE CARE SOSESC DIN STRĂINĂTATE

Publicat:Thu, 23/04/2020 - 00:00

De vineri, 24 aprilie 2020, toți cetățenii care revin în Islanda din străinătate vor sta în carantină timp de 14 zile din ziua sosirii și vor fi introduse controale interne temporare la frontiera Schengen, în conformitate cu recomandările Șefului Serviciului Epidemiologie și Ministerului Sănătății. Aceste restricții vor rămâne în vigoare până cel puțin la data de 15 mai a.c., dacă nu survin alte schimbări. Pasagerii vor completa un formular de sănătate publică și localizare care va fi prezentat la punctul de control al frontierei, furnizând informațiile necesare cu privire la locul unde vor sta în carantină și modul de organizare.

Concomitent, începând cu data de 20 martie 2020, Islanda aplică interdicția temporară privind călătoriile neesențiale în Spațiul Schengen și Uniunea Europeană pentru toți cetățenii străini, cu excepția celor din statele membre UE/SEE, AELS și Marea Britanie, măsuri care au fost prelungite până la 15 mai 2020.

Detalii: https://bit.ly/2xUobLb