Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Moldovei în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda

A A A

COVID-19 ALERTĂ DE CĂLĂTORIE ÎN ISLANDA

Publicat:Sat, 21/03/2020 - 00:00

Începând cu data de 20 martie 2020, Islanda aplică restricțiile de călătorie în UE/Spațiul Schengen și închide frontierele pentru cetățenii străini, până la 17 aprilie 2020, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Excepție vor face cetățenii UE/SEE, EFTA, Regatul Unit și membrii familiilor lor, cetățenii străini cu rezidența în UE/Schengen și Islanda, precum și cetățenii aflați în tranzit.

Restricțiile nu se aplică pentru călătoriile cu un scop întemeiat, personalul medical aflat în misiune, persoanele care necesită protecție internațională, persoanele care călătoresc din motive familiale urgente, diplomații și reprezentanții organizațiilor internaționale, personalul militar și umanitar în exercitarea atribuțiilor de serviciu, transportatorii de bunuri.

Din 19 martie a.c., toate călătoriile în afara Islandei prezintă un risc ridicat de infectare cu COVID-19. Drept urmare, toți cetățenii și rezidenții islandezi care sosesc din străinătate, unde s-au aflat mai mult de 24h, trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, ca măsură de prevenție. Excepție fac echipajele de pe avioanele de pasageri și de transport mărfuri. Turiștii străini în Islanda nu sunt vizați de măsuri restrictive și carantină.

Infomații actualizate despre cazurile COVID-19 în Islanda, precum și alte aspecte importante pot fi consultate la aceste adrese: https://www.landlaeknir.is/koronaveira/english/, https://www.government.is/ministries/ministry-for-foreign-affairs/.

Detalii: https://www.government.is/news/article/2020/03/20/Iceland-implements-Schengen-and-EU-travel-restrictions-/.

Cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail stockholm@mfa.gov.md.