Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Moldovei în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda

A A A

COVID-19 ALERTĂ DE CĂLĂTORIE ÎN FINLANDA

Publicat:Tue, 31/03/2020 - 00:00

Guvernul Finlandei prelungește durata restricțiilor impuse anterior până la data de 13 mai 2020, în vederea prevenirii răspândirii infecției coronavirus.

  • Traficul la frontierele interne și externe va continua să fie restricționat. Guvernul a decis să lanseze măsuri pentru limitări mai severe ale traficului la frontierele naționale din nord și vest, precum și să sisteze transportul maritim de pasageri, cu excepția transportului de mărfuri.
  • Evenimentele publice cu o participare a unui număr mai mare de 10 persoane sunt interzise, fiind recomandată evitarea petrecerii timpului liber în spațiile publice.
  • Se vor impune controale stricte asupra persoanelor care vin din străinătate. La etapa traversării frontierei, toate persoanele care vor sosi în Finlanda din străinătate vor completa formularul standard de evaluare a stării de sănătate.
  • Cetățenii finlandezi și rezidenții din Finlanda care se repatriază din străinătate vor sta în carantină pentru o perioadă de 2 săptămâni.
  • Sunt interzise vizitele la instituțiile sociale, unitățile de sănătate și spitale, cu excepția membrilor de familie ai copiilor care manifestă stări asimptomatice sau pentru persoanele grav bolnave, membrii de familie ai persoanelor plasate în centre de îngrijire, soții/asistenții din secțiile de maternitate.
  • Restricțiile cu privire la învățământul preșcolar, activitățile didactice ce țin de organizarea procesului educațional și instruire vor continua.
  • Restricțiile de circulație spre și în afara regiunii Uusimaa vor continua până la 19 aprilie 2020.

De asemenea, Guvernul finlandez a înaintat Parlamentului decretul privind închiderea restaurantelor, cafenelelor și localurilor în care este servit alcoolul până la data de 31 mai 2020.

Informații adiționale pot fi găsite la următoarea adresă: https://valtioneuvosto.fi/en/article/-/asset_publisher/10616/hallitus-jatkaa-poikkeusoloihin-liittyvia-toimia-13-toukokuuta-saakka.