Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Moldovei în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda

A A A

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Norvegiei cu sediul la Stockholm salută decizia autorităților Regatului Norvegiei, de a acorda un important lot de echipament de urgență Republicii Moldova în vederea combaterii pandemiei COVID-19.

Publicat:Wed, 14/04/2021 - 15:13

Regatul Norvegiei urmează să transmită la Chișinău 100 ventilatoare pulmonare Laerdal Servi.

Decizia Guvernului Regatului Norvegiei privind donația umanitară Guvernului Republicii Moldova este un răspuns la solicitarea Executivului și constituie un sprijin important al eforturilor în lupta cu pandemia COVID-19 și va permite o bună gestionare a situațiilor de urgență.

Exprimăm recunoștință și sincere mulțumiri Guvernului Regatului Norvegia pentru sprijinul acordat pentru combaterea pandemiei COVID-19.

În acest context, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a adresat omoloagei sale norvegiene, Erna Solberg, un mesaj de mulțumire, exprimând întreaga gratitudine pentru gestul de solidaritate din partea Norvegiei survenit într-o perioadă dificilă pentru Republica Moldova, ajutorul umanitar fiind încă o dovadă a relațiilor tradiționale de prietenie și sprijin reciproc dintre cele două țări.

Comunicat de presă (în limba norvegiană)

(Sursă imagine: Agenția de presă IPN)