Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Moldovei în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda

A A A

Anunțuri

09/10/2019 | Anunțuri

La 20 octombrie 2019, vor avea loc Alegeri Parlamentare Noi în circumscripția electorală uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova.

Cetăţenii Republicii Moldova care domiciliază temporar și permanent pe teritoriul Suediei, Norvegiei, Finlandei și Islandei, cât și cei care se vor afla în Suedia și Norvegia în ziua alegerilor, îşi vor putea exercita dreptul de vot la cele două secții de votare deschise pe teritoriul statelor de acreditare, după cum urmează:

1. Suedia, Stockholm (SV 50/77) – sediul misiunii: Engelbrektsgatan 10, et. 3, 114 32 Stockholm
2. Norvegia, Oslo (SV 50/78) – Frognerveien 67, 0266 Oslo

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07.00 – 21.00.

Dreptul de a alege îl au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepția celor privați de acest drept în modul stabilit de lege.

Votarea se efectuează în baza buletinului de identitate valabil al cetățeanului Republicii Moldova, paşaportului valabil sau expirat al cetăţeanului Republicii Moldova și livretului de marinar .

Pentru informaţii suplimentare privind scrutinul electoral pot fi accesate adresele: www.cec.md , www.alegator.md .

Pentru alte...

15/10/2018 | Anunțuri

Stimați reprezentanți ai diasporei Republicii Moldova, lideri de asociații, Biroul relații cu diaspora (BRD) elaborează proiectul Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale Diaspora 2025, pentru perioada 2019-2021. În acest context, BRD solicită respectuos, să veniți cu propuneri la referiritor la elaborarea Planului și să ne informați despre activitățile pe care urmează să le desfășurați în diasporă: activități culturale, științifice, conferințe, forumuri, inclusiv, inițiative legislative/normative.

Totodată, rugăm să veniți cu propuneri în ceea ce privește suportul care urmează a fi acordat de către BRD, întru susținerea activităților propuse de către dumneavoastră.

Propunerile urmează să le expediați până duminică, 21 octombrie curent, la următoarea adresă de e-mail: brd@gov.md .